Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Как да изберем добър матрак за здравословния сън на нашето съкровище?

Как да изберем добър матрак за здравословния сън на нашето съкровище?

качествен детски матрак

В детската стая специално място заема креватчето, в което вашето слънчице ще спи спокойно и удобно. Подбора на мебелировка както вече акцентирахме в предишни публикации е много специален, тъй като освен комфорт търсим напълно безопасно решение. Но след като споменахме леглото няма как така тихомълком да подминем и избора на матрак. а той се оказва е една от най-важните части, с които трябва се заемем при оформянето на перфектния кът за почивка и сън.  Знаете ли, че матраците, които са предназначени за деца са доста по-различни от тези за възрастни. Прочуване показва, че в специални лаборатории се извършват анализи и реални тестове върху произведени детски матраци като идеята е да се създаде такъв продукт, който максимално да отговаря на нуждите на нашите наследници.

Но по какво един детски матрак се отличава от този, предназначен за възрастни? Само в размера ли е разликата? Всъщност не! Производителите на детски матраци са изключително педантични в подбора на материали  и създават продукти, които на първо място са ортопедични. Това, че един матрак е твърд е особено важно за костната система на децата, която все още не е оформена. Всеки ортопед ще ви посъветва при покупка на матрак за детското креватче да не избирате такъв, който е мекичък и се харесва основно на вас като на родител. Всъщност се оказва, че така само ще навредите на детето и няма да му помогнете в изграждането на правилна стойка и  походка. Затова ако обърнете внимание ще видите, че наистина детските матраци са една идея по-твърди. Това е важно поради това, че при спане тялото на детето не е под напрежение, което има от своя страна отношение към едни от най-сериозните изкривявания на гръбначния стълб.

детски матрак

Останалите правила за избор на детски матрак са идентични с тези за възрастни. Както и за единични и двойни легла матраците за деца могат също да бъдат в еднолицев или двулицев вариант. Въпрос на финансова възможност от страна на родителите е това дали ще се избере по-скъпо или по-евтино решение. Също така е препоръчително да се избере модел, който напълно да пасне на рамката на леглото, като по този начин се избягват наранявания. В зависимост от това дали ще предпочете максимално твърд или една идея по-умерен като твърдост продукт имате право и на избор по отношение на пълнежа. Препоръчително е освен добър детски матрак да инвестирате и в други аксесоари като топ матрак, с които ще запазите и удължите многократно експлоатирането на основния.

Top