Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Подарете на децата невероятно преживяване – 3D принтиране на играчка

Подарете на децата невероятно преживяване – 3D принтиране на играчка

ппринтриране на 3D образи

През 21 век не е изненада за никой, че технологиите са толкова напреднали и дори могат да се и отпечатват триизмерни образи. Преди време още с навлизането на тази иновативна технология за създаване на различни прототипи действително цената бе доста висока и непосилна за масовия потребител. Днес обаче с непрекъснатото подобряване и масово прилагане на 3D принтирането във всички сфери става все по-възможно да се използват тези технологии дори при създаването на детски играчки. Вероятно повечето родители ще се изненадат от факта, че дори играчките, с които децата им играя са плод на триизмерните принтери. Всъщност всяка уважаваща себе си компания, независимо дали произвежда автомобили или пък играчки за деца се стреми да създава качествени изделия, които освен това да бъдат и максимално безопасни.

3D принтер

Не само за създаване на различни прототипи и макети се използват шаблоните за изработка на качествени и гарантирано безопасни детски играчки. Както знаете има такива, които се състоят от няколко детайла, но не са малко и онези, които са изработени именно с помощта на 3D принтиране. Доста забавно  е за децата да знаят и дори да видят как се създава новата им играчка. Реално 3D принтера изгражда реален триизмерен образ, който се подава като команда от компютъра. Вече в някой градове на страната можете да си поръчате изработване на специална играчка, с която да зарадвате своето дете. Всъщност идеята никак не  е лоша. Като се има предвид, че съвременните малчугани наистина са презадоволени от всякакви изделия то можете да им подарите например едно прекрасно изживяване като това да ги заведете в печатница за 3D принтиране в София и те да си изберат каква играчка да бъде „отпечатана“. Имайте предвид, че това е едно уникално и запомнящо се преживяване, о което децата определено ще бъдат впечатлени, особено ако са на възраст ,в която се интересуват от компютърни игри и всякакви други технологични новости. И тъй като масовите играчки вече са им безинтересни ето ви повод да им покажете бъдещето, иновациите и технологиите.

Не само малките дечица биха останали очаровани от това да посетят печатница за триизмерни образи в София.  Действително  и за по-големите деца би било интересно да навлязат в света на бъдещите проекти и иновации. А от гледна точка на приложимост 3D отпечатването на триизмерни образи става доста популярно и у нас, и не  е локализирано само в печатниците в София. Не само за създаването на прототипи и матрици, но също така и в рекламния сектор все повече клиенти проявяват интерес към този тип принтиране. На българския пазар се представят два типа технологии за триизмерно принтиране. Първата от тях използва разтопена пластмаса. Това е по-нискобюджетното средство за създаването на всякакви изделия, включително и детски играчки. Принтерите са по-масови  и действително тяхното използване става все по-достъпно. Образа се отпечатва с нанасянето на слой по слой от разтопената пластмаса и така се изгражда триизмерния образ в крайния му вид. При втората технология, която също можете да намерите в София за принтиране на 3D се използва течен фотополимер. Този модел на работа позволява изграждането на по-фини детайли за прототипи. За разлика от разтопената пластмаса тук цената на услугата е доста по-скъпа. Преимуществата на този вид технология дава възможност и за смесването на материали с различна твърдост. Така например могат да се изработят играчки, които съдържат пластмаса и гума. По този начин се елиминира стандартното конвенционално производство т.е. детайла да се комбинира на два етапа. С 3D принтирането се работи само на един етап и той е свързан със създаването на крайното изделие, което е зададено от цифровия носител.

Доста многообразни са продуктите, които можете да отпечатате в печатници в София – многоцветни слънчеви очила, всякакви дребни играчки, макети на динозаври, човешкото тяло и дори стойки за телефон за кола.

Top