Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Защо е добре да имате бебешки аспиратор за нос?

Защо е добре да имате бебешки аспиратор за нос?

аспиратор за нос

За младите родители запушеното носле на бебето е сериозна тревога. Не само, че е затруднено дишането на мъничето, но и събиращите се секрети са причина за поява на кашлица. напълно разбираемо е да се възползвате от бебешки аспиратор за нос като ефективно решение, което може до спомогне за изчистването на носните канали. За да се намали дискомфорта и да се облекчи дишането е добре да имате предвид, че не само качеството на продукта е решаващ, но има значение и това дали спазвате ръководството за употреба. При настинка, хрема, алергии и други симптоми, които засягат дишането на бебето аспиратора се оказва верен помощник в трудни моменти.

Видово разнообразие

Ако обърнете внимание на предложенията в търговската врежа сигурно ще ви направи впечатление, че са изложени доста продукти в категорията. А това предизвиква редица въпроси, но които родителите се опитват да си отговорят. За да инвестирате в здравето на своето дете преди всичко е добре да се консултирате с личния лекар на бебето, който да ви даде насоки както за избора така и за използването на аспиратора.

Обърнете внимание, че се предлагат основно два типа – едните са електрически, а при другите се налага механично всмукване през тръбичка. Разбира се, че електрическите са по-добрата опция. Те са с гарантирано постоянен всмукателен режим и наистина могат да въздействат пълноценно на почистването на нослето от събралите се секрети. Тъй като бебетата не могат да си издухат носа сами то е важно да приложите принудително действие, което да подпомогне дишането.

Основното, което е важно да имате предвид при електрическите е, че се отличават с отлични качества, които се отнасят до:

  • Ефективно засмукване;
  • Деликатно и безболезнено отстраняване на секретите;
  • Отпушване на нослето бързо и за няколко секунди се облекчава дискомфорта;
  • Използването е лесно и не предизвиква неприятно усещане.

Разбира се за родителите е много трудно да преодолеят стреса от това, че трябва да приложат някаква интервенция на детето си. затова ви съветваме да се консултирате с лекар, който ди ви покаже и даде насоки за прилагането на аспиратора.

Метод на използване

бебешки аспиратор за нос

За разлика от тези с тръбичка, при които родителя играе ролята на всмукателната мощност то при електрическите както вече подчертахме се касае за такива уреди, които са изключително ефективни и удобни за използване. За да сте сигурни, че няма да причините болка или неприятно изживяване на детето си ви съветваме първо да прочетете инструкциите за употреба. В случай на въпроси е добра опция да помислите за посещение при лекаря на бебето за подробни насоки.

Най-важното, което следва да имате предвид е това, че:

  • Аспиратора трябва да е зареден;
  • При запушен нос без изтичащ секрет да използвате физиологичен разтвор за разтварянето на назалното съдържание, което се е образувало по вътрешността на нослето;
  • Да запушите едната ноздра и да вкарате накрайника на уреда до указаното място;
  • След натискане на бутона за секунди се почиства нослето и се облекчава дишането.

Изключително чисто и хигиенично е използването на бебешки аспиратор за нос. Определено вашето бебе ще бъде спокойно, че може да диша без затруднение. Принципа на деликатен вакуум, с който работят продуктите наистина особено улеснение за родителите, които няма как по-надеждно и безопасно до почистят назалните секрети при настинка, хрема или сухота.

Ръководство да покупка

Тъй като става въпрос за апарат, който е с изключително съществена роля за здравето на бебето ви не правете компромиси, които биха влошили състоянието на мъничето. Винаги избирайте такива продукти, които се характеризират с отлични качествени стойности се отличават с гаранция за безопасна употреба и прилагане за на-малките.

Запознайте се с водещите производители и брандове. Обърнете специално внимание на ръководството за употреба както и удобствата, които компактните уреди носят при отглеждане на бебето. Оказва се, че бебешките аспиратори са едни от първите апарати, които родители купуват за да се подготвят за всякакви ситуации, възникнали в хора на отглеждане на детето.

Top