Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Как да се справите с болното гърло?

Как да се справите с болното гърло?

ангал таблетки

Често децата страдат от болки в гърлото. Възпаленията са обичайни във възраст, която малчуганите посещават ясла или детска градина. По-склонните на разболявания и със слаб имунитет продължават често да се оплакват от такива симптоми и по време на началните класове в училище. Причините за развитието на такива здравословни проблеми могат да бъдат най-разнообразни. Често лекари споделят, че наличието на трета сливица е един от сериозните аргументи за това децата да боледуват от болно гърло. Но какво е лечението, което би допринесло за бързото облекчаване на симптомите? Варианти не липсват, но напоследък доста добри клинични резултати дават продуктите от серията Ангал, които можете да разгледате тук https://aptekifenix.bg/lechenie-i-terapiya-dihatelna-sistema/angal.

Как действа Ангал?

Като всеки друг лекарствен препарат преди да използвате Ангал е необходимо да се запознаете с листовката за употреба. Определено продукти от серията за болно гърло имат ефект върху осигуряването на облекчаване на симптомите на:

 • Дращене;
 • Трудно преглъщане;
 • Парене;
 • Силна пробождаща болка.

Приноса на Ангал е в това, че е продукт с локално действие в устната кухина. Според възрастта на пациента се предлага за подобряване състоянието на деца или възрастни. Особено важно и да отчетем, че лекарството има антисептичен и обезболяващ ефект, което го нарежда сред едни от най-ефективните и работещи медикаменти от категорията.

Причинителя на възпалението може да бъде различен. Обикновено това са болестотворни патогени, които атакуват фаринкса и това води до сериозен дискомфорт в гърлото. Именно локалното приложение на Ангал води до подобряване състоянието на малки и големи пациенти, тъй като активните съставки много бързо успяват да намалят силата на инфекцията.

Кога се използва Ангал?

спрей за гърло

Гърлобола може да бъде причинен от различни обстоятелства. Що се отнася до естеството на инфекцията е желателно да бъде установена посредством преглед или при необходимост лабораторен гърлен секрет. Възможно е такъв тип развитие на причинителя на инфекцията, който да наложи и антибиотично лечение, което идва да покаже, че Ангал е приложим като средство за обезболяване, но не и като ефективен лек.

Използването на продукта води до положителни ефективни резултати при:

 • Зачервено гърло;
 • Афти;
 • Ларингити;
 • Фарингити;
 • Възпаление на венците;
 • Трудности при преглъщане и други.

В случай, че се наблюдава и повишаване на температурата при пациентите имайте предвид, че вее става въпрос за развитие на бактериална инфекция, която налага допълнително лечение и медикаменти, които могат да се справят както с болките в гърлото така и с високата температура.

Приоритетен момент, който е добре да имат предвид родителите, които предстои да използват Ангал за да облекчат симптомите на болно гърло при деца е това, че лекарството не съдържа захар и е с приятен вкус без остатъчна горчивина. Това прави таблетките за смучене приятни и децата ги приемат не като медикаменти, а като бонбони, с които ще облекчат дращенето в гърлото.

Странични реакции

Лекарствата често могат да бъдат причина за странични реакции, които са свързани с алергии или други прояви от страна на организма. Реално ако помагат за едно може да се окаже, че са причина за поява на друго заболяване, което изисква по-специално отношение и изписване на лекарства само след преглед от лекар.

Наблюдаваните странични реакции, които могат да бъдат причинени от Ангал са:

 • Нарушен сърдечен ритъм;
 • Обриви;
 • Свръх чувствителност към някоя от активните съставки, които да доведат до задух;
 • Сърбеж по тялото и други.

Имайте предвид, че продукта е подходящ за лица над 6 годишна възраст и при по-малки пациенти се прилага само след лекарско назначение. Не предозирайте и не надвишавайте препоръчителния прием, тъй като това може да доведе до силно главоболие, световъртеж, гадене, изтръпване на устата и други нежелани странични реакции.

Не подценявайте консултацията с лекар преди да предприемете използване на което и да било лекарство за болно гърло.

Top