Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Как да разнообразите интериора в детската стая с епоксидна смола и пигменти

Как да разнообразите интериора в детската стая с епоксидна смола и пигменти

мебел

Епоксидните смоли намират много широко приложение в различни сфери от арт изкуството до направа на триизмерни подови настилки. Устойчивостта и здравината на втвърденото лепило е в основата на това то да бъде предпочитано като решение, издържащо на пожълтяване, чупене, надраскване. За да бъде ефектен обекта, който се изработва на пазара освен различните видове епоксидни лепила и смеси се предлагат и пигменти за смола. Тяхната основна цел е да се реализира конкретен ефект и да се постигне една много интересна комбинация от цветове. Тонирането на епоксидни смоли не е толкова трудно, а с оглед на улеснение на клиентите и справянето им в домашни условия търговци представят разнообразни идеи, с които ще ви запознаем днес.

Интересни идеи и ефекти, които се постигат с пигменти

Разнообразието от оцветилели наистина е огромно. Има такива, при които се цели постигането на перлени оттенъци, както и други с неонов ефект. В зависимост от това какъв бихте желали да бъде крайния резултат то избирайки желания нюанс можете да реализирате своите творчески идеи. Ако например ви се струва, че детската стая е прекалено скучна и не толкова интересна то в няколко лесни стъпки имате възможността да декорирате част от мебелите така, че да постигнете ефекта морски вълни. Лятното настроение може да накара децата да се чувстват приятно и то без кой знае какви усилия.

епоксидна смола

Какво ви е нужно за да постигнете перфектен краен резултат? Лесно е, защото списъка е по-кратък от колкото сте си представяли:

  • Епоксидна смола;
  • Син и бял пигмент;
  • Сешоар.

Осветяването може би е най-трудната част, тъй като се налага да раззелите сместа на три равни части. Тонирайте в бяло и синьо, а също оставете безцветна смола за запечатване на изделието. Ако искате постигането на по-реалистичен ефект можете да си поиграете и от основния син пигмент да направите различни нюанси с помощта на бялото. Идеята е с повечето нюанси на синьото да постигнете ефекта на дълбочина и така самата мебел, която декорирате да провокира желание да се гмурнете в нея. Изливайте на тънки пластове и използвайте най-ниско ниво на сешоара за да издухате и постигнете образуването на вълна.

Разбира се, че не само ефект морски вълни може да се постигне с използване на съответните оцветители. Разнообразни идеи можете да намерите дори в сайтовете а търговците, които дори ще ви помогнат с изпълнение на стъпките така, че да постигнете неповторим краен резултат.

Как се работи с пигменти за смола

Епоксидните смоли както вече знаете са няколко различни вида. Приоритетите при използването им е в това да се осигури ефективност и качество при изработка на крайното изделие. Разнообразните добавки във втвърдителя целят да с намали риска от пожълтяване, да се повиши издръжливостта на изделието както и да се съкрати времето за втвърдяване като технологичен процес. Именно поради това имайте предвид, че е необходима известна сръчност, която да приложите при провеждане на оцветяването в избран тон. Дозирането следва да бъде извършено съгласно инструкциите за употреба. Видовете пигменти, които се предлагат в търговската мрежа и са предназначени за използване в домашни условия са сравнително лесни за манипулиране. Има обаче някои конкретни правила, които е добре да спазвате.

Работа с течни пигменти:

  • Те са доста наситени и е препоръчително да тонирате поетапно;
  • Не се добавя повече от 5% пигмент от общия обем на смолата и втвърдителя;
  • Необходимо е между три и десет минутно разбъркване за да може да се смесят съставките ефективно.

Работа със сухи пигменти:

  • Използвайте малка чашка, в която да добавите смола и съответното количество оцветител;
  • Енергично разбъркайте до смесване;
  • Накрая добавете втвърдителя.

Разбира се, всеки търговци дава точни инструкции за работа с оцветител, така че е лесно да се справите за да тонирате в желан нюанс.

Top