Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Склонни ли са родителите да търсят финансова помощ при подготовката на детето си за първия учебен ден?

Склонни ли са родителите да търсят финансова помощ при подготовката на детето си за първия учебен ден?

помощ за родителите

Замисляте ли се колко би ви струвало да подготвите първокласника за първия учебен ден? Сигурно смятате, че има време до септември, но ще се изненадате, че вече много от родителите са предприели действия, които да им помогнат в подготовката на детската стая на първокласника както и осигуряването на всичко, което ще му бъде необходимо за учебния процес. Тъй като цените на обзавеждането, пособията, консумативите и всякакви други неща, включително и облекло не са никак евтини няма да са малко и онези от Вас, които ще изпитат финансово затруднение. Да се намерят всички тези пари би било непосилно в семейство, в което работи само единия родител. Затова решението може да се окаже заем. Но какъв заем – от приятели, роднини, банка или фирма за кредити?

кредит за родители на първокласници

Вариантите са няколко. Важно е да се намери онзи, който ще е в помощ на родителите, които не биха желали децата им да изпитват неудобство от факта, че не са подготвени за първия учебен ден като останалите си съученици. Раница, екип за физическо, училищна униформа, обзавеждане за трансформирането на детската стая в такава, която ще предостави максимално удобство за да подготвя своите уроци първокласника са само малка част от покупките, които всеки родител трябва да направи. Ето, че заема се оказва доста ефективен метод за да се справите бързо с възникналия казус, но дали сте склонни да търсите помощ от роднини и приятели или предпочитате да си запазите добрите отношения с тях.

Не се терзайте, че ще разочаровате детето си. Днес банките и кредитните фирми предоставят бърз заем в помощ на родителите. Няма спор, че и двете институции си имат своите преимущества и недостатъци, но в крайна сметка решението е изцяло Ваше и съобразено с индивидуалния финансов месечен план на разходите. Препоръките на кредиторите е да предприемете действия по кандидатстване за нужните ви средства още сега. Независимо от това, че до септември има още доста време то е важно да имате подготовка, а да не чакате разрешаване на проблема с парите в последния момент. Така за де не се натоварвате прекомерно с дългосрочни кредити е най-добре да вземете бърз заем, който дори за определен период от време се предлага и без плащане на лихва, точно сега. Набавете мебелите, раницата и започнете да изплащате заема. Така до настъпване на момента, в който ще имате списък с нужните помагала и пособия за училище    , ще сте изплатили първия бърз заем в помощ на родителя и ще имате възможност за втора вълна финансова подкрепа.

Top