Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Как правилно да обзаведете стая за момиченце?

Как правилно да обзаведете стая за момиченце?

Задължително ли мебелите в стаята, която ще обзавеждате за вашето малко момиченце да бъдат в традиционно бонбонено розово? Вероятно и на вас вече ви е омръзнало целия гардероб на принцесата да е в розови тонове. Всъщност не бива да се ограничавате в този типично момичешки нюанс, защото всъщност идеите, които мебелните производители предлагат на родителите по отношение на комплекти детско обзавеждане за момиче са доста атрактивни, иновативни и наистина невероятно очарователни, и не са в розово!

мебели за детска стая

Защо не помислите за лилавата гама, нещо в жълто или пък оранжево? Ако разгледате идеите в Интернет пространството ще се изумите колко красиви и наистина очарователни комбинации от цветове ще намерите за да създадете невероятно спокойна е красива атмосфера за своето дете. Но дали само цветовете и тяхното правилно комбиниране са от значение, когото избирате мебели за стая за момиченце? Има не малко други важни моменти, с които задължително трябва да се съобразите, а всъщност цветовото комбиниране нека остане на по-следващ етап. Красиви, стилни, нежни – това са нашите малки принцеси, за които искаме да обособим тяхно собствено местенце, в което да се чувстват обичани и защитени. А детското обзавеждане определено има с какво да ни впечатли освен с невероятните си форми и ефектни нюанси.

За да започнете от основата на помещението първо се постарайте да направите пълен анализ на празното помещение. Това означава, че е добре да помислите за отоплението т.е къде ще бъде поставен конвектора. Следващата стъпка е съобразно размера на стаята да определите колко големи следва да бъдат мебелите и как ще ги разположите. Вариантите ,които производителите на мебели за момичешки стаи предлагат са доста разнообразни. Легло за принцеси с балдахин, секция с множество чекмеджета за всички любими вещи на малката принцеса, бюро – подходящо за творчески изяви и подготовка на уроците. Това е в основата и е добре да обърнете внимание на специфичните детайли, които биха предопределили цялостната концепция на обзавеждането на стаята на момиченцето ви.

Да не пропускаме и момента с възрастта. Ако искате да инвестирате в по-дългосрочно използвано обзавеждане е препоръчително мебелите да не са твърде детски. Ако детето е на около 6 години то имайте предвид, че след две, максимум три години избраното обзавеждане вече ще му се струва твърде „бебешко“. За да не се налага да подменяте все още здравите мебели с нови е добре именно тук да внесете друго тоново разнообразие, а не типичното бонбонено розово, съчетано с бяло. Наблегнете на по-умерени тонове както и на мебели, които биха могли да бъдат подходящи и за вече пораснали принцеси.

Top