Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > С живи или изкуствени цветя да аранжирате дома си?

С живи или изкуствени цветя да аранжирате дома си?

цветя

Цветята се приемат като част от декорацията на един имот. Независимо дали са градински, стайни или изкуствени те се нуждаят от правилните съдове. Тук https://movi.bg/saksii можете да разгледате асортимента от възможности, които бихте избрали за да отглеждате или аранжирате цветя в жилището, офиса или в дворните пространства. Има много ключово значение на какъв вид продукти ще се спрете, тъй като и самите цветя си имат своите особености, които се оказват решаващи за това да ви радват максимално дълго във времето. Кои от продуктите от раздела биха били подходящи за вашите растения ще споделим в днешната тема.

Защо цветари препоръчват да внимавате с избирането на саксии?

Ако вече сте разгледали какво се предлага на пазара и търсите вариант за разсаждане на цветята у дома сигурно се питате кои от изложените на пазара кашпи, сандъчета и саксии биха били подходящи. Определено първата задача, която стои пред вас е свързана именно с осигуряването на съдове, в които растението да се развива добре. Хора с опит в отглеждането на стайни, балконски и градински цветя дават много ценни съвети, които можете да приложите, когато ви предстои да вземете решение относно подбора на съдове, в които да бъдат отглеждани растенията.

Основните са свързани с:

 • За стайни или за цветя, отглеждани на открито са подходящи саксиите;
 • С каква вместимост са;
 • Дизайн и стил;
 • Материал за изработка;
 • Способ за поливане – горно или в подложната чинийка;
 • Възможност за окачване на парапет или цветарник;
 • Цена.

На пръв поглед ви се струва, че лесно ще се ориентирате в обстановката и ще можете да изберете от онези продукти, които действително са в състояние да подсигурят идеални условия за отглеждане на различни растения. Но не така стоят нещата, защото всяка едно цвете си има своите особености и определено от тях следва да се ръководите при инвестиране в правилните съдове.

Колекции саксии с възможност за отглеждане на красиви цветя

Сигурно е, че искате и вашия дом да е цветен и аранжиран с красиви цветя. Няма никакво съмнение, че когато искате да удовлетворите това свое желание ще изберете не какъв да е съд, а онзи, който е подходящ за отглеждането на различни видове растения.

В колекцията от продукти, които ще откриете в сайта MOVI.BG особен интерес представляват:

 • Ратанови кашпи. Те са подходящи за отглеждането на цъфтящи растения. Красиви са и са изключително издръжливи дори, ако обикновено изнасяте цветята на балкона и са под пряк слънчев контакт;
 • Пластмасови саксии. Едни от най-широко разпространените изделия на пазара, от които можете да се възползвате са този тип продукти. Безспорно на тях можете да разчитате за да осигурите на всякакъв вид растения добри условия за развитие;
 • Стъклени. Те с подходящи за конкретни видове растителност, които изискват специални условия за отглеждане;
 • Сандъчета. Идеални са за растения, които обикновено се отглеждат на открито. Лесни са за транспортиране и определено могат да ви послужат за да организирате и аранжирате балкона, градината или дворните пространства.

Този богат асортимент разбира се е доста интересен от гледна точка на това, че гамата решения се предлагат в разнообразни размери, вместимост, цветове и други характеристики, които биха били наистина важни за да отглеждате растенията ефективно.

Как да аранжирате имота, ако не ви се отдава оглеждането на живи цветя?

изкуствени цветя

Наистина има доста въпроси, които вълнуват домакинствата, които имат желание да внесат свежест и уют в дома си с живи цветя, но някак все не им се поучава и растенията изсъхват. Всъщност има решения и за този казус, които можете да откриете в раздел цветя изкуствени на сайта MOVI.BG. В изложената колекция ви очакват наистина невероятно красиви идеи, които по нищо не отстъпват като визия и автентичност на живите растения. Изкуствените цветя са специална категория продукти, които всъщност могат да ви позволят да реализирате проектите си и да гарантирате прекрасна атмосфера без да обгрижват растенията и да се чудите в какъв съд да ги засадите за да могат да живеят по-дълго време.

Но дали факта, че трудно успявате да се грижите за стайни или други живи растения се оказват причина да потърсите изкуствени алтернативи? Всъщност знаете ли, че списъка с аргументи, които клиентите фиксират що се отнася до инвестирането в такива продукти е свързано с:

 • В дома децата или друг член на семейството е алергичен към миризмата на цветя;
 • Изкуствените могат да бъдат поставени като декоративен елемент в зони, където няма пряка слънчева светлина, нужна на живите растения за да съществуват;
 • Много по-издръжливи са изкуствените;
 • Цената им е ниска;
 • Подходящи са за използване и на открито;
 • Могат да се почистват под течаща вода от прах и замърсявания.

Изобщо получавате красиво и стилно аранжирано пространство с нищо не отстъпващи на живите растения изкуствени цветя. Цените им са разумни, а това, от което можете да се възползвате са огромно разнообразие от размери, видове и цвят. Изберете от сайта, в който са събрани хиляди идеи за аранжиране на топ цени.

Top