Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Как отговорния родител избира нов шкаф за обувки

Как отговорния родител избира нов шкаф за обувки

Шкаф за обувки

Каквато и мебел да избират родителите за своя дом това, от което се водят е безопасното ѝ ползване от децата вкъщи. Наистина това е доста важен момент, тъй като предпазливостта никога не е излишна особено случаите, в които децата са във възраст, в която се изисква максимална бдителност. Знаете ли на какво обръщат най-много внимание родителите, когато избират нов шкаф за обувки? Всъщност точките, които се анализират не са малко и днес ще ви разкажем за това как изглежда перфектния шкаф за обувки за коридор, предназначен за използване от домакинства, които са с малки деца.

Идеалния е най-безопасния шкаф

Безопасността преди всичко – това  е мотото на всеки родител, който не би си позволил да остави детето си да се нарани. А по отношение на избора на шкаф онези важни моменти, които са първи в списъка с изисквания са съобразени основно със следното:

шкаф
  • Шкафа да не е с остри ръбове;
  • Модела да е адаптивен и да не е причина за спъване и да пречи на преминаването покрай него;
  • Да разполага с плавно затварящи се механизми, които да сведат до минимум травмите по малките пръстчета;
  • Шкафа да разполага с тапицирано място за сядане на деца, което улеснява приучаваето им към това сами да се обуват и събуват;
  • Шкафа да бъде със заоблени дръжки или въобще такива да липсват като целта  е отново да се осигури безопасност на малчуганите, които го използват.

Разбира се, че е напълно естествено към всички тези показатели родителите да проявят нужната безкомпромисност и когато предстои да бъде избран нов шкаф за обувки то се тръгва именно от това, че се търси оптимална защита на децата.

Всеки дребен детайл може да се окаже повод за неприятен инцидент и точно тук още веднъж ще подчертаем, че дори да се наложи да купувате шкаф за обувки то винаги трябва да се съобразявате с това, че ще бъде ползван от вас и децата ви.

Top