Вие сте тук
Начало > Играчки и Игри > Кои са най-забавните детски игри до 5 годишна възраст

Кои са най-забавните детски игри до 5 годишна възраст

Има доказателства показващи, че заниманието с настолни игри развива личностните умения както при малчуганите, така и при техните родители. Тези занимания са прекрасно решение за забавление и обучение в едно.

Какви типове настолни игри за деца има на пазара 

Забавленията за деца са създадени да съответстват на етапите на развитие на малчуганите. Има теория, която твърди, че видовете забавления за деца имат връзка с бъдещите им успехи.

  • Функционална;

Тя развива сензорно-моторната активност. Този тип игри тренират дейности като достигане, хващане и протягане. Бебетата учат и изследват околния свят чрез тези дейности. 

  • Ролеви;

Въображението бива развито в едно с говорните способности. Развиването на умението за говорене по време на занимание, има пряка връзка с бъдещото четене и писане. Колкото повече се забавляват толкова по-умели стават.

  • Конструктивна;

Този тип настолни забавления за малките включват умение и въображение за създаване на постройки от множество елементи. Учат малчовците на сътрудничество, креативност и вземане на решения. 

  • Забавления включващи условия;

Разрешават на малчуганите да възприемат идеята за правилата и да се научат да ги спазват. 

Разликите между тях за 2, 3 и 4 годишни

Raya Toys ви предлагат кратко обяснение на разликите в заниманията за деца според възрастта:

  • До 3 годишна възраст;

Функционалния тип игра е ангажиращият малчуганите в тази възрастова граница. С нея те се забавляват и образоват. Когато малчугана разглежда играчката използва всичките си сетива за да научи нещо повече за нея. Привличат го ярки цветове и звуците, които издават. Сетивата, трябва да бъдат стимулирани. 

  • 3 до 4 годишна възраст;

Чрез конструктивния тип настолни забавления за деца, малчовците задълбочават взаимодействието си с околния свят. Познавателния елемент е водещ. Пространственото мислене се развива и подпомага въображението и вниманието. Конструктивните занимания като строители и пъзели, изискват физически усилия включващи развитието на мускулите. Благодарение на тези настолни игри, малчуганите развиват представата си за форма, пространствена навигация и обогатяват речника си.

Как да изберем най-забавните съвети от Raya Toys

Рая Тойс съветват, да избирате забавления за децата си, които и вие бихте харесали. Когато се забавлявате по време на заниманията, малкото ви момиченце или момченце също ще я хареса. Така ще му помогнете да усъвършенства нови умения и да се развива. Разгледайте предложенията за мъничета в онлайн магазина на Raya Toys“настолни игри” . Доставете удоволствие за вас и вашето семейство през свободното ви време. Изберете настолната игра за малкото си съкровище още в този момент!

Top