Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Как да се справите с киселините в стомаха?

Как да се справите с киселините в стомаха?

ГАВИСКОН

Киселините са един от сериозните проблеми, които предизвикват пареща болка в хранопровода. Известни са още като гастроезофагеален рефлукс. Безспорно хората, които страдат от подобни симптоми определят живота си като мъчително изпитания. Не само, че трябва да внимават с какво се хранят, но усложненията, които могат да бъдат провокирани са в състояние да причинят и усложнения в хранопровода, да се образуват язви, рани и раздразнения. Използването на лекарства за киселини е в основата на това да се осигури значително облекчаване на симптомите като целта е да се контролира образуването на стомашни киселини, които се дължат на лошо храносмилане, връщане на стомашното съдържимо и други.

Каква е обичайната симптоматика при гастроезофагеален рефлукс?

Касае се за състояние, което се разглежда като създаващо изключителен дискомфорт. Много пациенти описват симптомите като:

 • Пареща болка;
 • Промяна на гласа;
 • Кашлица;
 • Рефлексно връщане на храна от стомаха в хранопровода;
 • Гадене;
 • Усещане за кисел вкус в устата и други.

Наистина с изброените състояния е трудно човек да води нормален живот. що се отнася до това да се осигурят ефективни средства за справяне с дискомфорта то е очевидно, че именно на лекарства против киселини ще се разчита за да се облекчат изпитваните странични ефекти.

Препаратите и медикаментите, които се използват като решение за облекчаването на симптомите се използват като мощна ефективна мярка, която създава естествена бариера между стомаха и хранопровода. По този начин се намалява риска от връщане на стомашно съдържимо, което води до неприятен дискомфорт, гадене, висока киселинност и други.

Ако при бебетата такива състояния се приемат за нормални то при възрастните се касае за сериозен проблем. Рефлуксната болест е рискова и е в състояние да предизвика развитие на язва, кръвоизливи и други налагащи оперативна интервенция проблеми.

Какви лекарства се препоръчват при рефлуксна болест?

лекарства за киселини

За да не прерасне състоянието в язва на дванадесетопръстника, която се характеризира с лезии върху лигавицата е необходимо да се посети лекар, който съобразно направените изследвания да могат да се назначат конкретни лекарствени препарати. Терапията е основана на контролиране на киселинната среда като задачата на медикаментите е в това да се намали неволевата мускулна структура, при която при неправилно съкращаване стомашното съдържание се връща обратно в хранопровода.

В основата си на действие препаратите за лечение на киселини имат следното действие:

 • Неутрализират киселинността на стомашния сок. Обикновено такива лекарства имат доста бърз ефект, но не са особено дълготрайни;
 • Намаляване на производството на солна киселина;
 • Блокиране на ензимната система и други.

Според интензивността и обостреността на състоянието на пациента се прилагат такива решения, които могат да доведат до по-ефективно облекчаване на симптомите. Оказва се, че всъщност веднъж размила се болестта то много трудно се овладява и единствения начин за облекчаване са именно поддържането са назначена от лекаря терапия.

Съществуват ли естествени начини за контрол на киселините в стомаха?

Когато говорим за киселини не визираме онези моменти състояния, които са свързани с определен етап от живота на човек като бременността, например. Оказва се, че при леки симптоми могат да се приложат и някои добре действащи домашни средства за облекчаване на симптомите. Това са:

 • Консумиране на банани. Те имат способността да поддържат нормални нива на киселини. Стимулират образуването на стомашни сокове и намаляват вредите от киселините;
 • Кардамон. Направете си чай, благодарение на който ще облекчите стомашните спазми и ще стимулирате храносмилането;
 • Чай от мента. Има охлаждащ и много приятен ефект върху стомашните киселини. Намалява усещането за парене;
 • Студено мляко. Калцият предотвратява киселинното натрупване;
 • Кимион. Стимулира образуването на слюнка, което подпомага доброто храносмилане.

Много от лекарствата, предназначени за облекчаване на симптомите при рефлукс се базират на изброения билков състав. Ако търсите по-безобидно и ефективно решение за стомашните киселини не се колебайте да посетите аптека Феникс и да изберете добър препарат.

Top