Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Подходящи ли са комодите за спалня и за детски стаи

Подходящи ли са комодите за спалня и за детски стаи

Дори и неотлъчно да следим тенденциите при интериора, удобството си остава водещ критерий при избор на нови мебели. Независимо дали планираме да купим скрин за спалня или друг вид компонент, винаги трябва да сме на 100%, че той е достатъчно практичен и удобен, за да присъства в дома ни години наред. Комодите са част от обзавеждането на спалнята и хола, а в някои случаи и детската стая. Те са много неща наведнъж – функционалност, естетика и комфорт. Разберете повече в следващите редове!

Какви са предимствата на скриновете за спалня

Харченето на пари за нови мебели не бива да става безразборно. Преди да инвестираме средства в ново обзавеждане за спалня, разбира се, трябва да сме убедени, че имаме реална необходимост от него, че както качеството му, така и визията му са на нужното ниво. Ако възнамеряваме да се сдобием с нов скрин, ето какво е полезно да знаем за него като вид мебел за дома:

  • размерите му са малки, което прави поставянето му възможно абсолютно навсякъде – скринът за спалня е подходящ дори и за малки помещения, където се търси максимална практичност, но едновременно с това и модерна обстановка. Имате вариант да купите вариант с повече и по-малко шкафове и чекмеджета – изборът е изцяло ваш;
  • доказано функционално решение, което го прави на първо място в списъка с покупки за повечето семейства – тъй като скринът е подходящ не само за спални, но и за детски и за хол, присъствието му е в жилището е дори задължително. Тази мебел няма строго конкретно предназначение и може да се използва както за дрехи и бельо, така и за много още други по вид лични вещи;
  • налице е многообразие от дизайни и цветове – комодът е вид интериорен компонент, който би могъл да бъде открит в различни дизайни. Някои модели са с по-големи размери и комбинират чекмеджета, шкафове и открити рафтове. Други пък имат базова конструкция и предлагат само един вид място за съхранение на вещи;
  • не струват много – от всеки вид мебели има луксозни и по-обикновени решения, като същото може да се каже и за скриновете за спалня. Ще откриете модели от 70 до над 1000 лева – в случая всичко опира до финансовите ви възможности и желание да инвестирате повече в мебелите за дома.

Решили ли сте да купите скрин за спалня, то вие сте на път да промените домашната обстановка към по-добро. И тук не визираме само естетическото оформление на помещението, но и удобствата, които ежедневно ще намирате в него.

Подходящи ли са за детски стаи

Много хора се питат дали скриновете за спални са подходящи и за детски стаи. След като тази мебел се търси толкова много за всякакви други помещения, то няма логика да не се позиционират добре и в тази част от нашия дом. Всеки родител е наясно с нестихващата потребност от още и още практически удобства, както и допълнително място за съхранение на детските дрешки и пособия – комодите са отличен начин да постигнем отлична организация в ежедневието.

Как да изберем

Изборът на скрин за спалня засяга важни теми като размери на компонента, цвят, качество и интериорен стил. Не може да се каже кое е по-важно и на кое да не обръщаме специално внимание. Всичко има значение при покупката на комод – и визията, и практичността, и неговата стойност, споделят от Лени Стил. Друг също важен критерий за избор на този модел шкаф е площта на стаята. Колкото по-голяма е тя, толкова по-обемист компонент бихме могли да си позволим.

Кои са актуалните цветове при този вид мебели

Бели, сиви, бежови и тъмно кафяви – всеки един от тези нюанси се счита за актуален към днешна дата. На който и да заложите, ще успеете да поканите модата в дома си, но все пак вземете предвид и стилът на останалия в жилището интериор.

Top