Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Анализ на пазара на имоти в София

Анализ на пазара на имоти в София

апартамент

Докато купувачите чакат спад на цените на недвижимите имоти в столицата то пазара има друг сценарий, който далеч не отговаря на желанието на търсещите за намиране на изгоден дом. към момента това, което се наблюдава е, че колкото повече чакате цените да се нормализират и да влязат в някаква рамка то толкова динамиката в сектора е насочена към прогресивно увеличение на офертите. До кога ще продължи тази тенденция е трудно да предрекат дори опитни брокери, тъй като докато има търсене то апартаменти софия продажба ще се търгуват на все по-високи цени.

Три типа купувачи

Продажбите, които са реалност по отношение на сделките за имоти в София класифицират три типа клиенти, които търсят всякакъв тип апартаменти. Ще ви запознаем с тях като сами можете да направите равносметка за това защо офертите в столицата не само не се стабилизират, но и продължават да растат:

Къща
  • Новодомци

Всяко младо семейство иска да има свое жилище, където да не зависи от трети лица. Новодомците търсят апартаменти за живеене, които са на сносни цени, в комуникативен район и с добра локация. Такива жилища като стойност варират между 700 и 1000 евро за квадрат в зависимост от типа на строителството и качеството на изпълнение. Най-евтини са панелките и жилищата старо тухлено строителство;

  • Инвеститори

Това са хората с пари, които искат да спечелят от покупката на апартамент или друг тип имот. Те купуват „на зелено“ и плащат ниска цена. След година-две, когато сградата вече е факт то продават с над 50 % печалба, което е много добра стратегия, ко сте решили да изкарате за кратък период от време добър дивидент;

  • Рентиери

Да се купува апартамент в София с цел отдаване под наем също се приема като добра стратегия. Предвид множеството студенти както и компании, които търсят жилища с дългосрочен наем за своите служители дава един добър и постоянен доход.

Актуална информация за пазара в София

Столицата е една от най-желаните дестинации за работа и живот. А това от своя страна предполага, че интереса към покупко-продажбата на имоти е напълно обясним. Докато града продължава да се развива, а това е неизбежно, тъй като е център на икономиката в страната, то винаги ще има огромен интерес към имотите.

За онези, които продават и тези, които търсят апартаменти брокерите съветват винаги да се подхожда отговорно спрямо конкретното офериране. Един и същ имот може да се предлага на ниска цена в крайните квартали, но в ЦГЧ стойността му да е двойно по-висока. Много са факторите, които са от значение за реализирането на сделка, но е важен принципа на реалистичност и качества на предлагания недвижим имот.

Top