Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > На какво да акцентираме при покупка на барбекю на дървени въглища

На какво да акцентираме при покупка на барбекю на дървени въглища

грил

Любителите на вкусната скара са наясно, че онзи неповторим опушен вкус, който придава уникалност на месото може да се постигне само с барбекю на дървени въглища. За да се възползвате от това съоръжение и да го използвате за да готите като истински професионалист е важно да спазвате някои специфични правила. На първо място е безопасността, която е ключов момент за да постигнете пълна наслада от приготвеното и консумирано в приятна компания месо или зеленчуци. Следват умения и сръчност и не на последно място е важен избора на самото барбекю. Днес ще си поговорим за тайните на добрата скара и затова как можете и вие да се справите перфектно с това нелеко начинание.

Безопасността при използване на барбекю

Предвид това, че се използват дървени въглища е напълно естествено да се вземат предвид някои специфични моменти кат например обезопасяването на жарта. Дори една искра може да причини неудобство и да се стигне да позвъняване до пожарната служба. Така, че наистина е важно да сте отговорни при използването на барбекю на дървени въглища.

Още при избирането на това съоръжение изхождайте от факта, че около него ще ес навъртат и децата, което означава, че контейнера за гоящата жарава трябва да бъде напълно обезопасен и няма никакъв риск от това да причини изгаряне и друг вид травма.

При използването на барбекю с дървени въглища е важно да:

  • Разполагате с дълги щипки за обръщане на месото;
  • Барбекюто да е обезопасено и да няма риск от хвърчащи искри;
  • Не поставяйте допълнително въглища при наличие на достатъчно за да накарате месото да се приготви по-бързо;
  • Дръжте в близост бутилка вода, която да ползвате в случай, че част от въглените попаднат в сухата трева или на място, което може да причини пожар;
  • Работете с ръкавици за да се предпазите от високата температура и изгаряне на ръцете.

Това са основни насоки, които всъщност ще откриете в инструкциите за работа с всяко барбекю, независимо от това дали е на дървени въглища, газ или електричество.

Как да изберете правилното барбекю

Вариантите, които се предлагат на пазара за такъв вид барбекюта, при които се използват дървени въглища наистина са многобройни. Когато сте на прага да инвестирате във вариант, който да ползвате в двора или градината можете да се фокусирате върху следните съществени характеристики:

Барбекю
  • Размер на барбекюто

Той се определя не само като габарити и височина, а също така и спрямо размерите на самата скара. В зависимост от това на какво натоварване ще подлагате барбекюто е препоръчително да сте оптимално взискателни към нуждите си и да изберете такъв вариант, който да ви осигури достатъчно голяма скара за да разположите на нея всякакви видове месо и зеленчуци едновременно;

  • Лекота при придвижване и пренасяне

Повечето градински барбекюта на дървени въглища си имат две колелца, които с леко повдигане на едната страна позволяват да бъдат преместени от едно място на друго. Обикновено в зависимост от климатичните условия или пък сянката, която търсите за да ви е приятно и не толкова слънчево докато приготвяте скарата си избирате добра позиция, а тези маневрени варианти са изключително приемливи;

  • Материал за изработка

Добре обмислете тенденциите, тъй като определено за да се постигнат най-добри кулинарни резултати, а освен това за да почистите лесно и бързо барбекюто до голяма степен определящи са именно материалите, от които съоръжението е изработено. Скара от чугун, основа от стомана, керамична скара и конструкция от кован желязо. Възможностите са много така, че сега е момента да се запознаете с идеите, които предлагат в своя каталог BalkanEnergy.

Използвайте всяка възможност за да се насладите на хубавото време и да прекарате приятни моменти със семейството и приятелите си на открито в двора около барбекюто, на което се приготвя вкусна скара.

Top