Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Насоки и съвети при нужда от смяна на водомер

Насоки и съвети при нужда от смяна на водомер

водомер

Неволите от битов характер не подминават нито едно домакинство. Независимо от това дали ще се наложи да търсите водопроводчик за монтаж на нов смесител, бойлер или пералня, както и ремонт на щранг или смяна на водомер, то това са ясни аргументи, че професионалната подкрепа е повече от наложителна. И ако повечето клиенти биха се справили сами с типичните дребни ремонти има такива дейности, при които не всеки би могъл да предприеме каквито и да било действия. Днес ще ви запознаем с детайлите по подмяната на водомерите и ще ви разкажем за потребността от лицензирана фирма или екип водопроводчици,които имат правото да провеждат такива ремонтни дейности. Какво да направим и как да процедираме, когато водомера е за смяна?

Водомер за смяна

Водомерите могат да подлежат на смяна, ако са дефектни, не отчитат коректно както и в случаите, при които предписание от дружеството доставчик на вода за цялостна смяна на старите водомери в една града. Но защо да харчите пари за водопроводчици при положение, че сте достатъчно сръчни  и наистина бихте се справили сами със задачата? Ако дребните битови ремонти не са проблем за вас то тук основанията да наемете професионалист са много големи. При сключването на договор за доставка на вода за битови нужди със съответното дружество ясно се формулират правата по отношение на измервателния уред.  Независимо, че се намира в дома ви водомера е собственост на доставчика, което не ви дава право да правите каквито и да било манипулации по него.

Ясно са описани правилата за това кой може да извършва смяна на водомери при установена неизправност или възникнала потребност от такава при морално остарели водомери. Фактор за избора ви на водопроводчик или екип е това наетите за извършването на тази услуга да притежават:

нови водомери
  • Лиценз;
  • Опит и умения за провеждане на тази услуга;
  • Да са наясно с най-новите изисквания към водомерите като уреди, изисквани от дружествата доставчици на вода;
  • Да работят бързо и експедитивно.

Една от предпочитаните от клиентите фирми, които безспорно отговарят по всички показатели, изброени току що са vikhelp. Фирмата е специализирана в множество ВиК услуги, включително и лицензираната услуга по подмяната на водомери.

Предимствата да се доверите на ВиК Хелп

Не са малко водопроводните фирми, които биха поели ангажимента по подмяната на водомера ви, независимо от това каква е причината. Предимството да се възползвате за смяна на водомер от vikhelp.com са няколко и не цената в случая е най-важна, въпреки че от фирмата предоставят на клиентите си едни от най-достъпните и приемливи цени на пазара. Характерно за провеждането на такъв вид услуги е това, че тук е особено важно качеството. За да функционира безпроблемно и безаварийно и то години наред водомера трябва да бъде монтират съобразно конкретни правила. А от vikhelp са наясно дори с най-дребните детайли, които биха били решаващи за коректното и прецизно отчитане на изразходваното от домакинството количество вода.

Три са причините, върху които ще фокусираме вниманието ви за да наемете екипа на ВиК Хелп за смяна на вашия водомер:

  • Работа в екип. Когато водопроводчиците работят екипно то няма дори да усетите кога стария водомер ще бъде демонтиран, а новия вече ще е заел позицията си в готовност да бъде използван;
  • Стриктно спазване на критериите и утвърдените стандарти както за избора на водомер, така и по отношение на стъпките за неговото инсталиране. Сред специфичните моменти тук е да се спазят административните ангажименти за оформяне на протоколи, в които ясно и точно се описват номера на пломби, водомери както и причините за извършената смяна;
  • Гаранции. Освен качествено проведени ремонтни работи домакинствата се нуждаят от гаранции като за новия уред така и за вложените умения и компетентности. А от vikhelp знаят колко важен е този момент затова винаги при провеждане на такива услуги предоставят на клиентите си съответните придружаващи качествени гаранции.
Top