Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Детски матраци – кой е най-подходящият?

Детски матраци – кой е най-подходящият?

Изборът на детски матрак е много важен и трябва да се информираме добре преди да го закупим! Необходимо е да проучим всеки производител, който предлага детски матраци и да преценим кое е най-доброто за нашето дете спрямо възрастта му. При покупката на детски матрак не трябва да бъдат правени компромиси, тъй като неудобният матрак и неправилното разположение на тялото на детето, може да доведе до деформации.
     Препоръчително е децата до 2 годишна възраст да спят върху по-твърди матраци, така че тялото да заема естествената си позиция и то да бъде подкрепено във всички упорни точки. При деца между 2-6 годишна възраст, матракът може да бъде със средна твърдост, като моделите латексови матраци са много подходящи в този случай! След навършването на 6-7 годишна възраст, родителите могат вече да закупят и матрак, който е подходящ и се използва и от възрастни.

  • От какъв материал трябва да бъде изработен детският матрак?

     Най-честият въпрос, който всеки си задава е от какви материали да бъде изработен детският матрака? Сред подходящите материали за детски матраци са: пенополиуретановата пяна, мемори пяната или дунапрена. Въпреки, че дунапрена е пяна, която не всеки производител вече използва, нейният заместител с израстването на технологиите и тенденциите при матраците е пенополиуретана. Този материал е много подходящ, защото е с голяма еластичност и плътност и създава добра упора на тялото. Мемори пяната от своя страна е малко по-новаторска технология и също е много подходяща за деца в подрастваща възраст. 
Освен ядрото на матрака, от особена важност е и неговата обвивка – калъфът, като е препоръчително да изберете матрак, чийто калъф се сваля. Това ще ви улесни и при необходимост лесно можете да го изпирате. Подходящ калъф за детските матраци е памучният или онези, в които е вложен екстракт от алое вера. Те няма да дразнят кожата на детето и имат успокояващ ефект!

  • Детски матраци – подходящи размери и водещи производители

     При бебешките матраци стандартни размерите са 60 х 120 и 70 х 140. Има и такива, който са по рядко срещани като размер 65 х 135 или 70 х 135, но все по-често производителите се стремят да предлагат и нестандартни размери. Хубаво е преди да закупите детския матрака да се уверите, че размера на който сте се спрели ще пасне точно на креватчето.      Изборът на детски матрак е наистина важен и не трябва да бъде пренебрегван. В онлайн магазин за матраци mattro.net ще откриете разнообразие от сертифицирани детски матраци на различни водещи производители, сред които: матраци ТЕД, матраци Блян, матраци НАНИ, Magniflex и други.

Top