Вие сте тук
Начало > Съвети за Родители > Отопление с газов котел – безопасно, екологично и икономично

Отопление с газов котел – безопасно, екологично и икономично

Газов кондензен котел

Отговорността на родителите не се свежда само и единствено до това да осигурят храна  и облекло на своите деца. В студа всяко мъниче се нуждае от топло и уютно жилище, в което да се наслаждава на игри и забавления според интересите му. Кака смятате да отоплявате дома си през зимата, така че наистина да бъде топло, екологично, икономично и безопасно за децата ви? Доста интересен въпрос, който вероятно вълнува хиляди родители. Днес ще се опитаме да ви дадем малко съвети, които наистина са от съществено значение за това да се справите и то без кой знае какви усилия.

Избор на уред

Много от нас ползват парното отопление от ТЕЦ-овете. За жалост всяка година се оказва, че сметките растат, а топлината не отговаря на очакванията ни. Наличната и вече изградена инсталация от радиатори обаче ни дава повод да подменим източника на топлоотдаване т.е. да изключим парното от ТЕЦ и да си изберем друг енергиен ресурс, който да затопля флуида от парното отопление. Ще се изненадате колко много алтернативи се предлагат днес на пазара и всеки от тях е с доказана ефективност, безопасност и рентабилност. Няма да ви държим в напрежение, а още сега ще ви срещнем с онези уреди, които през последните години се радват на огромен интерес.

Газта е от неизчерпаемите природни източници, които се използват за отопление, за горива за мотори превозни средства, като ресурс за захранване на редица битови уреди – фурни, котлони и т.нат. С помощта на газовите котли разполагате с доказано ефективен и екологичен начин да захраните инсталацията за парно отопление. Всъщност ролята на този котел е да гарантира безопасното, екологичното и икономично отопляване на цялото ви жилище като топлината се разпределя с помощта на вече наличната инсталация от радиатори.

Потърсете в Интернет газов котел – отопление и ще се изненадате, че многообразието от такива уреди наистина  е впечатляващо. А това безспорно се дължи на:

  • Интереса към отоплението на газ;
  • Икономиите, които домакинството ще реализира;
  • Енергийната ефективност на този тип отопление;
  • Безопасността и модернизирането на котлите на газ през последните години.

Удобството да контролираш разходите за отопление

Да осъществиш контрол върху сметките за отопление наистина е възможно. Днес се оказва, че все повече домакинства залагат на котлите на газ, когато сградите, в които живеят са газифицирани. Усвояването на този ресурс наистина е сред високоефективните методи за отопление, тъй като наистина е рентабилен, икономичен и екологичен.

котел газов

Но като всеки друг уред, използван за отопляване на жилищни или други площи и при газовите котли има технически особености, с които е препоръчително да се запознаете предварително. Така например е важно да отбележим това, ме газовите котли за отопление могат да бъдат:

  • Едноконтурни

Работи един контур, който осигурява само отопляването. Ако държите да ползвате газта  и за подгряване на вода трябва да изберете допълнително бойлер, която да се включи към инсталацията;

  • Двуконтурни газови котли

По-ефективни са, тъй като имат и вграден бойлер, който на проточен принцип гарантира, че при работа и отопляване домакинството може да използва неограничено количество топла вода. Тези газови котли са по-предпочитани от домакинствата.

Освен броя но контурите газовите котли за отопление се отличават още по редица други показатели. Тъй като наистина е важно къде ще се монтира, как ще се свърже към отоплителната инсталация, каква е мощността и т.нат. то за да подберете най-добрия газов котел това, което трябва да направите е да се консултирате с професионалисти.

Експертния анализ, оглед и изчисления, които ще бъдат направени гарантират на домакинствата осигуряване на сигурно, безопасно и качествено отопление през зимните дни. Наистина е от значение какъв ход ще предприемете за да постигнете желания ефект, но още веднъж подчертаваме, че е задължително да не купувате уред, който не е съобразен с индивидуалните пропорции на жилището.

Top