Вие сте тук
Начало > Интериор за Деца > Какво трябва да знаем за прането на дивани

Какво трябва да знаем за прането на дивани

Някога занимавали ли сте се с пране на дивани и как намирате тази почистваща процедура? Смятате ли я за трудоемка, или по-скоро мислите, че няма нищо сложно в това да премахнем натрупалата се по тапицерията на дивана мръсотия… Тук е редно да Ви подканим да се запитате и дали сте склонни да заложите на професионалните услуги, които все по-често намират приложение в ежедневието ни. Тъкмо с тяхна помощ ще имаме шанса да добавим повече свободно време към графика си, също както и да улесним най-вече в себе си в поддръжката на дома. А тя не е никак лесна!

С какво е характерно почистването на дивани

Пране на дивани от Клийн Хелп София.
мека мебел

На първо място отбележете, че всяка една мека мебел трябва да бъде внимателно почистена в дълбочина, за да може тя да блести винаги с красота. Ако искате цветовете на тапицерията да са винаги ярки, а ако държите на това да няма петна и следи от други замърсявания по дивана или фотьойла, то Вие задължително трябва да се замислите за професионално пране на дивани, което да извършвате периодично или поне винаги, когато обстоятелствата налагат това.

Предимствата от специализираното пране на дивани са следните:

 • Премахване на петна, бактерии и прах;
 • Възвръщане цветовете на дивана, които вече не са така ярки, поради натрупалата се мръсотия;
 • Осигуряване на повече свежест и безопасна околна среда;
 • Грижа към материите – деликатни или по-груби;
 • Повишаване комфорта и уюта в помещението.

Трудно би било да изперем дивана собственоръчно. За целта ще ни е нужно нещо повече от просто голямо желание, затова не си правете илюзии, че с помощта на сапун и вода ще успеете да постигнете желаните от Вас резултати. Ако обаче твърдо сте решили да запретнете ръкави и да се погрижите за чистотата на любимия си диван, имайте предвид, че това начинание крие следните рискове:

 1. Напълно възможно е да съсипете тапицерията, поради неподходящите препарати, които сте решили да използвате;
 2. Не се знае дали изобщо ще успеете да постигнете някакви резултати, защото само „опитна ръка“ може да се справи с упоритата мръсотия и петна от различно естество;
 3. Ще загубите изключително много време, което можете да вложите в нещо далеч по-приятно от това да търкате дивана с часове, а краят все да си остава съмнителен.

Защо да избирате трудния път, след като имате отлично решение пред себе си – фирма „Клийн Хелп“? Има ли изобщо някакъв смисъл да чистите дивана си собственоръчно, при положение, че пред Вас има далеч по-удачен вариант, с който вече Ви запознахме? Бъдете откриватели и заложете на нестандартното – само по този начин ще успеете да преоткриете чистотата у дома…

Какво друго освен пране на мека мебел

Всекидневна, Стол, Диван, Начало, Кондо
диван

Факт е, че прането на дивани не е единственото, което би могло да ни развълнува по отношение чистотата у дома. За да бъде едно жилище добре почистено от край до край, трябва да помислим и за още много други неща като:

 • Редовно миене на прозорци;
 • Пране на матраци;
 • Почистване след ремонт;
 • Пране на килими;
 • Пролетно почистване;
 • Офис почистване и прочее;
 • Почистване на бани, кухни и уреди.

Най-добрият момент да почистите по професионален начин дома си, това е сегашният. Не го пропускайте, а се възползваме от възможностите, които имате пред себе си. След като става дума за Вашето жилище, то значи всички в името на неговата чистота си заслужава. Дори и ако се налага да инвестирате малко повече, недейте да се двоумите да го направите. Както казахме и по-рано, около Вас трябва да цари свежест и красота, комфорт и уют, а Вие трябва да дадете всичко от себе си, за да си ги осигурите. Не вярвате, че ще успеете? Ами вижте какви са наличните почистващи услуги от фирма Мистър Клийн и ги приложете и във Вашия дом. Няма да останете разочаровани…

Top