Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Изберете заедно гардероба на вашето дете през лятото

Изберете заедно гардероба на вашето дете през лятото

Всеки родител е наясно колко бързо растат децата и колко често сме принудени да освежаваме техния гардероб. Началото на всеки нов сезон е поводът да прегледаме наличното. Всичко, което е твърде малко и износено си заминава, а на негово място трябва да се набавят нови детски дрешки.

Едва ли има жена, която да не обича да пазарува дрехи. А когато става въпрос за собственото й дете, нещата не стоят много различно. Удоволствието е даже по–голямо.

Ако все още не сте предприели подобни обновления, не се бавете. Няма време. Слънцето става все по–горещо, а разходките все по–приятни. Дългото време, прекарано навън, изисква задължително носене на екстра комплекти в ежедневната чанта. Чистотата, красотата и играта не винаги са добри приятели, но вие като родители сте тези, които се грижат за добрия вид на отрочето си.

Смяна на възгледите

Когато предприемете стъпки към така забавното обновяване на дрехите на мъника, имайте предвид израстването му не само в сантиметри. С течение на месеците се променят възприятията на децата. Понякога това, което е било любимата динозавърска тениска, може да се превърне в ужасно бебешка дреха, която няма да сложите повече, независимо от размера.

Подобни различия са съвсем в реда на нещата. Децата се променят много бързо и понякога дори неусетно. До вчера сме ги познавали по–добре от себе си, а днес ни сюрпризират с нестандартни идеи и желания.

Пазарувайте заедно

Покупката на детски дрехи може да се превърне в много забавен семеен процес. Не рискувайте да заредите малчугана с неща, които не харесва. Това, че изразява собствено мнение по подобни въпроси от малко, може само да му направи чест. Хората, които знаят какво искат са уверени и способни сами да взимат адекватни решения. Изборът на нови дънки може да не е глобален въпрос, но все от някъде се започва. Ако успеете да възпитате такова отношение от сега, ще положите основите на бъдещото развитие.

В това число не фигурира безпочвеният инат. А той не е рядко срещан, когато говорим за малки деца. Изведнъж безпричинно започват да упорстват. На вид за незначителни неща, но колко ли им е важно?! Поставете се на тяхно място.

Непрекъснатото угаждане граничи с разглезване, но се опитвайте да отпускате юздите малко. Правете компромиси. Приучавайте ги, че сте склонни на отстъпки, ако и те осъзнаят как да се държат. Учете малките деца сами да се справят в някои от моментите (когато не е засегната безопасността им). Давайте им право на избор. Все ще се намерят две подходящи тениски към любимата пола. Нека сами изберат коя. Това ще им внуши самочувствие. Ще усетят, че така владеят ситуацията, която всъщност дирижирате вие.

Важното в случая е да сте спокойни. Понякога това е най–трудната част при отглеждането и възпитанието на малките деца, но така ще си осигурите твърда почва, по която да стъпвате. Излизането от контрол не влияе добре нито на големите, нито на малките. Натрупването на капризи и хленчене може да опъне нервите и на най–спокойния човек. Изгубите ли самообладание, губите битката, а понякога възпитанието е въпрос на издръжливост.

Top