Вие сте тук
Начало > Полезни Новини > Кои са причините за монтиране на електонен водомер?

Кои са причините за монтиране на електонен водомер?

водомер с дистанционно отчитане

Наложително е в някои ситуации да бъде използван електронен водомер с дистанционно отчитане. При инсталиране на нов или подмяна на стар се прилагат такива принципи, които са ефективни, прецизни и спестяващи време за отчитане. Какви са удобствата, които се констатират при монтирането на такива измервателни уреди предстои да споделим в днешната тема. Когато имате конкретна яснота за това какво получавате от този тип инвестиция то е повече от ясно, че разполагате с по-добри условия за това фактурите за разходваното количество вода да бъдат реални.

Изисквания на дружествата доставчик на вода при инсталация на нов водомер

Консумацията на вода от битови или бизнес абонати се заплаща по съответната тарифа, когато става въпрос за отчитане на разходваното количество от абонатите. С развитието на технологиите се търси по-сигурен и надежден вариант, посредством който да се спести време и допълнителни ангажименти от страна на клиенти и служители.

При аналоговите водомери се изисква физически контрол от страна на инкасатор както и попълване на данните в системата за изчисляване на фактурите, които следва да бъдат заплатени. Особени привилегии обаче се наблюдават с инсталацията на електронните водомери с дистанционно отчитане. Това са такива измервателни устройства, които са автоматизирани и допринасят за осигуряването на прецизно отчитане и реална цена на използваното количество вода.

Едно от новите изисквания на дружествата доставчици е свързано именно с това всеки стар водомер да бъде подменен с високотехнологично устройство, което е утвърдено и покрива всички критерии за качество и прецизност при отчитане. Най-важното, което следва да знаете за тези уреди е, че:

 • Не всеки модел, който е представен в търговската мрежа е одобрен от доставчика на вода;
 • Задължително е инсталацията да бъде извършена от лицензирани фирми;
 • Уредите могат да служат безотказно доста дълго време;
 • Разполагате с водомери, които са изключително прецизни при отчитане на реалния разход на вода.

Съществено е да се възползвате от всички дадености на тези модели. Определено те са сред водещите изделия, които се отличават с качества, спестяващи на абонатите и доставчика не малко разходи и ангажименти.

Какво означава „лицензиран“ водопроводчик?

водомер

Смяната на водомера с нов с дистанционно отчитане не е някаква сложност, но що се отнася до това да можете да узаконите устройството в момента на неговата инсталация е необходимо да се вземат под внимание всички обстоятелства, които са свързани с процеса на инсталиране.

Лицензираните водопроводчици, които са оторизирани да монтират и узаконяват както аналогови така и електронни измервателни съоръжения са обучени и преминали специален курс за инсталация на такива измервателни устройства. Особеното в случая е, че не само се акцентира на техническите особености, които за провеждането на процеса. Тяхната отговорност е и в това да могат да монтират, да ви гарантират отлични условия за ефективно и сигурно оборудване за коректно отчитане разхода на вода.

При лиценза клиентите могат да разчитат на:

 • Бързо обслужване;
 • Качествено извършване на процедурата;
 • Пломбиране и узаконяване;
 • Изготвяне на пълна документация за проведената услуга.

Доста приемливи условия предоставят лицензираните водопроводчици. Не само ви осигуряват качество и прецизност на услугата, но и цената ѝ е приемлива.

Тарифи

Стойността на услугата по инсталиране на електронни измервателни устройства с дистанционно отчитане определено е малко по-висока от тази за монтаж на стандартни. Но предвид спецификата на  модела както и това, че можете да си подсигурите по-добри условия за отчитане на реалния разход то наистина има причина да се фокусирате върху тези основни принципи и привилегии, независимо от по-високата цена.

Стойността на свършената работа реално зависи от:

 • Типа на водомера;
 • Дали е за топла или студена вода;
 • Какъв е вида на радиопредавателя;
 • Марка и модел на устройството;
 • Изисквания за инсталация и други.

Когато имате нужда от това да се възползвате от такъв тип услуги потърсете решение с екипа на Хидро Старт.

Top